Tijd voor beter licht?

LED Verlichting

Wat?

In 2020 zal zo’n 90% van de verlichtingsmarkt uit LED bestaan. Op dit moment is het nog niet zover maar het gaat wel snel met de verkoop van de meest duurzame lichttechnieken. Het is namelijk laag in energieverbruik, het levert een hoog rendement op en het kent een langere levensduur. LED is tegenwoordig hét alternatief voor tl-verlichting.

Installatie

Milieubeheer Nederland probeert altijd binnen 4 weken te leveren en te monteren, ruimschoots van tevoren worden alle werkzaamheden overlegd en wordt er een datum afgesproken. Ook zult u bij voorbaat een reële indicatie krijgen van de tijd die benodigd is om het lichtplan te realiseren

Is LED verlichting rendabel?

Gemiddeld verbruikt ledverlichting circa 50% tot zelfs 80% minder energie dan de huidige verlichting. Bovendien is LED door de lange levensduur veel goedkoper in onderhoud. Milieubeheer Nederland faciliteert zowel de levering en montage als de afwikkeling van alle fiscale aspecten zoals de EIA, KIA en/of MIA die in combinatie tot wel ruim 40% voordeel op de gehele investering kunnen opleveren. Tenslotte kan de besparing op het energieverbruik aanzienlijk worden bevorderd d.m.v. daglichtafhankelijke-regelingen en aanwezigheidsdetectie om te voorkomen dat verlichting onnodig brandt.

Led assortiment

Milieubeheer Nederland heeft een uitgebreid assortiment waardoor wij in staat zijn vrijwel in alle sectoren een passend alternatief qua verlichting te bieden in een led variant. Ledverlichting kent een terugverdientijd van 3 tot 5 jaar en brengt minimale onderhoudskosten met zich mee. Daarnaast heeft ledverlichting een positieve invloed op de prestaties binnen een bedrijf, zo bevordert het bijvoorbeeld het concentratievermogen van werknemers en de voeropname in de veehouderij.

Financiering

Waar bij gebrek aan budget de realisatie van het led-lichtplan niet door kan gaan, bieden wij u de kans om met gesloten beurs het volledige project in werking te zetten d.m.v. het ‘betaal als je bespaard concept’. Het ‘betaal als je bespaard concept’ werkt als volgt, wij installeren de ledverlichting, na oplevering lost u periodiek af vanuit uw besparing op uw energienota en na verloop van tijd is uw ledverlichting betaald en dus uw eigendom.

Rekenvoorbeeld:

Huidige situatie

U maakt momenteel gebruik van een conventionele Tl-verlichting, PL-lampen of soortgelijke conventionele armaturen. Uw maandelijkse lasten bij uw energieleverancier bedragen €4500,00

Nieuwe situatie

U verlicht nu middels ledverlichting waardoor uw energieverbruik aanzienlijk is gedaald wat resulteert in een maandelijks voorschot bedrag van €3000,00 aan Electra kosten i.p.v. €4500,00. In dit geval bespaart u maar liefst €1500,00 per maand, deze besparing wordt gebruikt om de kosten van de ledverlichting af te lossen.

Terugverdientijd

Totale kosten bedragen in dit geval €71.000,00, op basis van de totale investering en de besparing wordt de looptijd bepaald (€72.000,00/ €1500,00 = 48 maanden). In dit geval zou de looptijd van het ‘betaal als je bespaart concept’ 4 jaar zijn. Op deze manier biedt Milieubeheer Nederland u de kans om zonder te investeren wel de stap te nemen kunnen nemen naar ledverlichting. Zo kunnen we uw reguliere energiekosten die u maandelijks doelloos overmaakt aan uw energieleverancier, omzetten in uw ledverlichting! 

Milieurbeheer_liggend

Meer weten over hoe u kunt besparen?

Wij helpen u graag. Een van onze experts kan u vrijblijvend helpen met uw vragen omtrent besparen. Zet vandaag nog de stap naar een duurzamer morgen.

MBNL-LOGO

Een expert gaat je helpen met besparen

We gebruiken je gegevens alleen om vrijblijvend contact op te nemen.