Gasloos verwarmen

Infraroodverwarming

Wat?

Infrarood panelen en infrarood vloerverwarming verwarmen niet de lucht, maar verwarmen massa oftewel een oppervlak. Daarbij wordt de warmte voor een klein deel teruggekaatst en het grootste deel wordt geabsorbeerd. Hierdoor kun je volstaan met een lagere temperatuur. Bovendien verwarmt het efficiënter, omdat er doelgericht plaatselijke verwarmd wordt i.p.v. een gehele ruimtes. Daarnaast is infrarood verwarming erg comfortabel, omdat men het ervaart als natuurlijke warmte. Tenslotte vinden veel mensen de infraroodverwarming een stuk mooier dan de conventionele radiotoren.

Installatie

Doorgaans is het tijdsbestek waarin u uw infrarood verwarming geïnstalleerd wenst te hebben velen malen korter dan die van bijvoorbeeld, de conventionele radiatoren. Ten eerste wordt er decentraal verwarmd, wat inhoudt dat er op minder plaatsen verwarmingselementen geplaatst dienen te worden, ten tweede hoeven er geen leidingen van een verwarmingselement naar de cv-ketels aangebracht te worden daar waar dat vroeger wel het geval was. Na de plaatsing van de verwarmingselementen worden kabels en waar nodig de infrarood panelen netjes weggewerkt, zodat men wel de warmte ervaart maar de verwarmingselementen niet ziet.

Is infraroodverwarming rendabel?

Infrarood verwarming levert u een duurzame besparing op. Er is sprake van een sterke daling van het energieverbruik (van 30% tot 70%) ten opzichte van de traditionele verwarmingen, wat dan ook resulteert is een terugverdientermijn van 4 tot 6 jaar. De besparing is wel afhankelijk van waar en hoe de infrarood geplaatst wordt en de huidige situatie. Het is erg belangrijk dat het juiste infraroodverwarming op de juiste wordt toegepast.

Financiering

Waar bij gebrek aan budget de realisatie van het infrarood-systeem niet door kan gaan, bieden wij u de kans om met een gesloten beurs het volledige project in werking te zetten d.m.v. het ‘betaal als je bespaard concept’. Het ‘betaal als je bespaard concept’ werkt als volgt, wij instaleren de infraroodverwarming, na oplevering lost u periodiek af vanuit uw besparing op uw energienota na verloop van tijd is uw infrarood betaald en dus uw eigendom.
Rekenvoorbeeld:
Huidige situatie
U maak momenteel gebruik van een conventionele gasgestookte cv-ketel en verwarmd ruimtes middels radiatoren. Uw maandelijkse lasten bij uw energieleverancier bedragen €2500,00, waarvan u €1000,00euro aan Electra kosten heeft en €1500,00 aan gaskosten.
Nieuwe situatie
U
verwarmt nu middels elektrische infraroodverwarming waardoor uw energie verbruik is gestegen wat resulteert in een maandelijks voorschot bedrag van €1350,00 aan Electra kosten. Daarentegen is uw gasverbruik aanzienlijk afgenomen, omdat uw centrale gasgestookte verwarming is komen te vervallen wat resulteert in een maandelijks voorschot bedrag van €400,00 aan gaskosten. Uw maandelijkse lasten bij uw energieleverancier bedragen €1750,00. In dit geval bespaard maar liefst €750,00 per maand, deze besparing wordt gebruikt om de kosten van het infraroodverwarmingssysteem af te lossen
Terugverdientijd
Totale kosten bedragen in dit geval €27.000,00, op basis van de totale investering en de besparing wordt de looptijd bepaald. (€27.000,00/ €750,00 = 36 maanden) in dit geval zou de looptijd van het ‘betaal als je bespaard concept’ 3 jaar zijn. Op deze manier biedt Milieubeheer Nederland u de kans, zonder te investeren wel de stap te nemen kunnen nemen naar infraroodverwarming.

Milieurbeheer_liggend

Meer weten over hoe u kunt besparen?

Wij helpen u graag. Een van onze experts kan u vrijblijvend helpen met uw vragen omtrent besparen. Zet vandaag nog de stap naar een duurzamer morgen.

MBNL-LOGO

Een expert gaat je helpen met besparen

We gebruiken je gegevens alleen om vrijblijvend contact op te nemen.